събота, 29 юни 2019 г.

Радев не подкрепи Нинова- закопа я!



Тезата, че президентът Радев бил ударил рамо на Корнелия Нинова, е изначално погрешна. По-скоро е обратното - закопа я! И това стана ясно, след вчерашното му интервю по "Панорама". Именно Радев и тясното му съветническо обкръжение вкараха еврокампанията на БСП в откровена анти ЕС и анти НАТО риторика. Истината е, че въпреки заканите на Нинова след загубата на последните парламентарни избори (2017), че "Повече няма да допуснем БСП да бъде описвана като антиевропейска партия", се случи точно това. През 2019 г. БСП не беше представена като европейска алтернатива на ГЕРБ, просто защото от екрана ни заливаха с агресивните антиевропейски послания на Иво Христов. И се случи логичното - червените загубиха! Те до такава степен се бяха увлекли да громят европейските ценности, ред и традиции, че всички, които имат поне малко досег с кампанията са наясно, че бяха правени брутални опити за изолация от медите и обществото на единствения нормален червен европолитик в лицето на Сергей Станишев.
В крайна сметка, ако се върнем назад във времето ще видим, че самият Радев спечели президентския си мандат, когато ГЕРБ тръгна по същия ИвоХристовски път и Цецка Цачева кудкудякаше угодническите тези, подкрепящи край на санкциите срещу Русия. Практически, Цачева беше напълно обезличена, докато повтаряше като папагал хибридните опорни точки. Резултатът беше предвидим - на втори тур отидоха само твърдите ядра, а останалите гледаха с безразличие финалът на състезанието между сиамски близнаци - и Радев, и Цачева се показаха, като свързани с пъпна връв към Москва, докато дрънкат заучени фрази ...пак за Москва!
Така или иначе в България има една не малка част избиратели, които не харесват Бойко Борисов, но са изначално проЕС и проНАТО настроени. Те няма как да бъдат подминати нито от ГЕРБ, нито от БСП, нито от която и да е политическа сила! Защото се оказва, че именно те решават изборите. На последните Евроизбори 2019, те подкрепиха Радан Кънев, на изборите за президент през 2016 г. закопаха Цецка Цачева, а на парламентарните избори през 2017 г. закрепиха ГЕРБ във властта. Изводът е очеваден - ИвоХристовското лице на БСП винаги ще получава шут в задника от тази група избиратели, ако ще Корнелия Нинова да започне да ходи по вода като Христос. Каквото и да говорят на "Позитано" 20, техния последен шанс се казва Сергей Станишев, а не Румен Радев! Ако социалистите не се завърнат към европейската нормалност са обречени и ще губят "спечелени" избори година, след година!
Антон Луков

Няма коментари:

Публикуване на коментар